В настоящата статия ще обърнем внимание на медицинското приложение на

...
 
 
В настоящата статия ще обърнем внимание на медицинското приложение на
Коментари Харесай

СОДАТА – ОТ КУЛИНАРИЯТА ДО МЕДИЦИНАТА

 

 

В актуалната публикация ще обърнем внимание на здравното приложение на Натриевият бикарбонат – NaHCO₃.

Ето какво написа Елена Рьорих за содата – пепел от Божествения огън, съгласно учението „ Живата нравственос “:

Елена Рьорих (12 февруари 1879 година – 5 октомври 1955 г.) е родена в Санкт Петербург, Русия. Тя е прочут мъдрец, публицист и ярка социална персона. Но главно се е занимавала с проучване на античната Източна философия.

„ 1. Лечение на алкохолна взаимозависимост.

Отказ от тютюнопушене. Лечение на наркомании и токсикомании; Извежда от организма оловото, кадмия, живака, талия, бария, бисмута и други тежки метали. Извежда радиоактивните изотопи от организма; содата е профилактика на радиоактивното заразяване на организма. Алкализира и разтваря всички нездравословни отсрочения в ставите, гръбначния дирек, камъните в черния дроб и бъбреците, т.е. содата се употребява за лекуване на радикулити, остеохондрози, полиартрити, подагра, ревматизъм, пикочокаменна болест, жлъчнокаменна болест; разтваря камъни в жлъчния мехур в червата. Очиства организма и ускорява вниманието, съсредоточеността, равновесието и успеваемостта при неуравновесените хора. Очиства организма от отровни субстанции, които той създава при неспокойствие, завист, злоба, злоба, подозрение, неодобрение и други нездравословни усеща и мисли на индивида. “

Цитат от „ Хлебната сода –

Пепел от Божествения огън “

Автор: Росица Тодорова

Изд. „ Распер “, 2013 година

Вземайки в поради, че главното деяние на содата е алкализиране, което води до усъвършенстване или лекуване при голям брой болести на тялото и следвайки тази логичност, може би то става по-слабо и податливо на заболявания, когато салдото на неговото pH по някаква причина бъде нарушен.

Ролята на содата за живите организми е да обезврежда нарасналата киселинност, посредством алкализиране, като по този метод се реализира и поддържа в оптимални граници киселинно-алкалният баланс.

pH на кръвта при индивида би трябвало да бъде в границите: 7,35-7,47. В случай, че равнището на pH е паднало под 6,8 това е знак, че вътрешната среда на организма е кисела. При това състояние тялото е изложено на сериозен риск и би трябвало да се подхващат незабавни ограничения за възобновяване на алкално-киселинния баланс. В актуалният метод на живот – нездравословно хранене, продължителен стрес, завист, злоба, тревога, грижи, тютюнопушене, консумация на огромни количества алкохол, някои медикаменти, тези фактори повеждам до там, че всеобщо хората поддържат pH на кръвта – 7,35, което значи действие в най-вече киселинна среда.

Защо споделяме, че всички заболявания идват от нерви?

Защото, в случай че дълго време сме останали под въздействието на отрицателните страсти, това в даден миг затруднява работата на бъбреците, които се грижат за алкалите в тялото. Затруднени, те все по-трудно се оправят с поддържането на киселинно-алкалният баланс в здравословни граници и по този начин киселинността взема превес. Кандида, някои патогенни бактерии стартират, да се разрастват в такава среда.

Със своето деяние содата обезврежда непотребните киселини, повишавайки алкалността в организма. Алкализира урината, което оказва удобен резултат върху работата на бъбреците, а също така, защищава от формиране на камъни в тях.

Прави ли ви усещане, че все по-често споделяме за някого: „ Какъв „ кисел “ човек? “ Всичко си има своето пояснение – тяло, което действа в най-вече киселинна среда оказва отрицателно въздействие и върху нервно-психическото равновесие. Такива хора са склонни към негативните страсти. А, може би е толкоз просто и участва в кухнята на всяко домакинство?

Източник: happywoman.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР